fbpx

Over Ons

Het idee voor w00d is ontstaan tijdens de eerste lockdown in maart/april 2020 . Kristof heeft een bedrijf in de evenementen sector, waarbij ze AV materiaal verhuren ( RENTEK BV ) en de flightcases bouwen ( PROTEKT), en zag al zijn opdrachten stop gezet en geannuleerd worden. Omdat stil zitten en afwachten niks voor hem is, heeft hij een manier bedacht om zijn freesmachine die hij normaal gebruikt om flightcases te bouwen toch aan het werk te zetten. Gezien iedereen in deze donkere dagen wel wat licht en gezelligheid kan gebruiken, is hij overgeschakeld op het maken van houten kerstbomen.

Zijn atelier dat normaal vol staat met flightcases voor evenementen is ondertussen omgetoverd tot een waar dennenbos!

De productie gebeurt in Genk, en alle producten worden met de hand afgewerkt.

Er wordt enkel gewerkt met duurzaam hout dat het FSC-label draagt. De productie wordt zo opgezet dat er zo weinig mogelijk restmateriaal is; het meeste hiervan wordt gebruikt voor de kleinere kerstboompjes en de allerkleinste reststukken worden gerecycleerd. Bovendien zorgt de freesmachine voor de verwarming van het magazijn, om ook zelf zo duurzaam mogelijk om te gaan met grondstoffen.

Heb je zelf nog ideeën welke je graag uitgewerkt zou zien in een een w00d flatpack product? Neem dan zeker contact met ons op. We kunnen alle mogelijkheden van maatwerk zeker eens bekijken.